Margot Kat RootfolkIMG_4759Inspiratie 2Villa Hoorneboeg 4

School of Creativity

Rootfolk ontwikkelt en organiseert retraites, lezingen en lesprogramma’s. Inzicht in je eigen creatieve proces staat hierbij centraal.

Nieuwsgierig naar je creativiteit?

In de 2-daagse retraite ‘Je Creatieve Identiteit’ geef je vorm aan je eigen creatieve koers.

Stap voor stap leer je hoe creativiteit werkt en hoe je daarin je eigen weg kunt vinden. Wijsheid uit de natuur, onderzoek over creativiteit, mijn eigen ervaring en ontwikkelde methodiek geven je daarbij houvast. De retraite is een combinatie van kennisoverdracht, oefeningen, thuisopdrachten, zelfstandig werken en coaching.

De eerste dag staan loslaten, verkennen en het ontdekken van je eigen thema’s, stijlelementen en medium centraal. Op de tweede dag ga je ideeën bedenken, ontwerpen en maken. Daarnaast krijg je thuisopdrachten. Na afloop van de cursus weet je welke creatieve koers je wil varen.

Locatie & data

De retraite vindt plaats op Buitenplaats de Hoorneboeg, een inspirerend landgoed bij Hilversum met eigen bos, heidevelden, oude paden en een magische heuvel. Thee, koffie en lunch wordt verzorgd door ‘Bij de Tuinman’, een vegetarisch farm-to-table restaurant met een eigen moestuin.

De retraite vindt plaats op 2 dagen, met een tussenpoos van 1 week.

De data voor 2021 zijn:

22 mei & 5 juni 2021 (vol)

1 en 8 oktober 2021 (vol)

19 en 26 november 2021 (vol)

Vol? Mail mij voor een plekje op de wachtlijst. Er worden op dit moment nieuwe data voor 2022 gepland. Daarnaast organiseer ik in samenwerking met Cobo&Co ook 1-dags en weekend retraites, specifiek gericht op keramiek. Mail mij voor meer informatie.

Voor wie?

Wil je meer weten over creativiteit en wat dat voor jou kan betekenen? Wat het is, hoe het werkt en hoe je het kan ontwikkelen? Of heb je al een creatieve professie en merk je dat je wil reflecteren en een volgende inhoudelijke stap wil maken? Misschien heb je altijd alleen in opdracht gewerkt en nooit écht gewerkt vanuit je eigen creatieve stem?

De retraite is voor iedereen die nieuwsgierig is naar het ontdekken en ontwikkelen van zijn/haar creatieve identiteit. Zowel privé als professioneel. Wil je je eigen creatieve proces leren kennen en zelf vormgeven? Dan past deze retraite bij jou. Neem hier contact op met Margot voor deelname en aanvullende informatie.

Eerdere deelnemers:

‘Het voelt alsof het een nieuw hoofdstuk is. Het geeft rust, inspiratie en vertrouwen. Het voelt rijker en maakt mij nieuwsgierig naar meer ontplooiing op dit gebied. Je begreep echt waar ik het over had. Je neemt de tijd, luistert, geeft nieuw inzicht en durft te zeggen’ Gina

‘Door het proces dat je mij hebt laten doorlopen ben ik erachter gekomen dat ik creatief ben en kan vertrouwen op mijn eigen ingevingen. Ik vind je begeleiding hierin fijn. Je hebt voor iedereen tijd, vindt niets raar en je hebt altijd een inspirerend verhaal of bijpassende kunstenaar paraat’ Gijs

‘De Nature Quest vond ik iets ongelooflijks…..die stilte en het leggen van verbanden vond ik interessant. De begeleiding vond ik prettig. Ook knap hoe je iedereen zijn eigen weg laat zoeken, zonder daarin te sturen. Je loopt echt mee.’ Maaike

‘Ik ben me bewust geworden dat ik zelf kan zoeken naar dingen die mij inspireren. En dat ik daar zelf wat mee kan. De ruimte die je geeft om zelfsturing te kunnen geven vind ik echt fijn, zeker bij het maken.’ Hanne

 

‘Ik let nu veel meer op wat iets met me doet…alsof er een vakje extra open is gegaan. Het voelt voor mij als in een andere wereld te komen’ Caroline

 

Over Margot

Mijn missie is het verbinden van mensen en creatie. Als kunstenaar, ontwerper en creative coach. Rootfolk is mijn homebase.

Rootfolk creëert, inspireert en verbindt, met de schoonheid en wijsheid van de natuur als uitgangspunt. Zij doet dit door het creëren en delen van visuele verhalen uit de natuur in keramiek en het begeleiden van mensen bij het onderzoeken van hun creatieve natuur.

Lees meer over mijn achtergrond bij about

Verder bij de School of Creativity

Creative Branding

Wil je creatieve projecten op de markt brengen? Dan kun je de retraite Creative Branding volgen. Hoe vertaal je je creatieve identiteit naar een merk? In deze retraite stel je een brandbook samen waarin je je identiteit uitdrukt in kernwaarden en de visualisatie daarvan. Dit brandbook is te gebruiken als basis bij het inzetten van alle mogelijke communicatie tools.

Hogescholen en bedrijven

De cursussen en retraites kunnen op maat worden gemaakt voor studenten en innovatie/change programma’s bij bedrijven en andere organisaties.

Lezingen

In op maat gemaakte lezingen vertelt kunstenaar Margot Kat over de manier waarop zij tot nieuw werk komt. Loslaten, open stellen, verbeelden en associëren zijn onderdeel van dat proces. Verblijven in de natuur speelt hierbij een belangrijke rol. De sessie biedt inzicht in hoe een creatief proces verloopt en biedt inspiratie voor innovatie- en veranderingsprocessen.
Neem hier contact op voor meer informatie.