Margot Kat RootfolkIMG_4759Inspiratie 2

School of Creativity

CREATIEVE 1-DAGS EN WEEKEND RETRAITES

Het delen van mijn eigen creatieve werkproces, mijn kennis en ervaring op het gebied van creativiteit in de ruimste zin van het woord en het coachen van mensen bij het ontdekken van hun eigen creatieve koers en handschrift is een belangrijk onderdeel van mijn werk. 

Ruim 7 jaar organiseer ik cursussen, weekend en 1-dags retraites en trainingen waarbij het verkennen van je eigen creatieve potentieel altijd het uitgangspunt is. Stap voor stap leer je hoe creativiteit werkt en hoe je daarin je eigen weg kunt vinden. Wijsheid uit de natuur, onderzoek over creativiteit, verschillende workshops in creativiteit, vormgeving en techniek en mijn eigen ervaringen en unieke methodiek geven je daarbij houvast.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende programma’s:

ONTDEK JE CREATIVE IDENTITEIT! 

Wil je meer weten over creativiteit? Wat het is? Hoe het werkt? En hoe je het kan ontwikkelen en toepassen?

Wil je graag creëren maar weet je niet wat en hoe te beginnen?

Of misschien heb je al een creatief beroep en merk je dat je een volgende stap wil maken. Heb je altijd alleen in opdracht gewerkt en nooit iets gemaakt vanuit je eigen creatieve stem?

Deze retraite is voor iedereen die nieuwsgierig is naar het ontdekken en ontwikkelen van zijn/haar creatieve identiteit, zowel privé als professioneel. Wil je je eigen creatieve proces ontdekken en vormgeven? Dan past deze retraite bij jou.

CREATIEVE KOERS

In deze meerdaagse retraite geef je vorm aan je eigen creatieve koers. Je ontdekt jouw onderliggende thema’s, jouw vormtaal en welk materiaal daarbij past.

Stap voor stap leer je hoe creativiteit werkt en hoe je daarin je eigen weg kunt vinden. Wijsheid uit de natuur, onderzoek over creativiteit, mijn eigen ervaringen en unieke methodiek geven je daarbij houvast. De retraite is een combinatie van classes, oefeningen, thuisopdrachten, zelfstandig werken en coaching.

Eerst staan loslaten, verkennen en het ontdekken van je eigen thema’s, stijlelementen en medium centraal. Daarna ga je ideeën bedenken, ontwerpen en maken. Daarnaast krijg je thuisopdrachten. Na afloop weet je welke creatieve koers je wil varen.

DATA & LOCATIES weekenden 2022

De meerdaagse volledig verzorgde retraites vinden plaats op inspirerende locaties in de natuur en organiseer ik samen met Heidi Smets van Cobo&Co Creatieve Retraites:

3-daagse Retraite ‘Ontdek Je Creatieve Identiteit’:

Oerboerderij Twente: 11-13 februari (vol)

Buitenplaats De Hoorneboeg Hilversum: 8-10 juli

Oerboerderij Twente: 7-9 oktober

Kijk hier voor meer informatie en reserveren

 

3-daagse Retraite ‘Vind je vorm in keramiek’:

Landgoed Kaldenbroek Noord Limburg: 22-24 april (vol)

Oerboerderij Twente: 4-6 november

Kijk hier voor meer informatie en reserveren

 

3-daagse Retraite ‘Nature Art’:

Oerboerderij Twente: 17-19 juni 

Kijk hier voor meer informatie en reserveren

(deze is er ook in een 1-dags variant op Buitenplaats De Hoorneboeg, zie onder)

 

DATA & LOCATIES 1-dags workshops of trainingen 2022

De 1 of 2 daagse programma’s vinden plaats op inspirerende locaties in de natuur of stad en organiseer ik samen met Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, Heidi Smets in het Cobo&Co Atelier in Amsterdam en Britt Malcontent in het atelier van Museum De Lakenhal in Leiden.

 

Workshop ‘Verken je creatieve natuur’:

Buitenplaats De Hoorneboeg Hilversum: 22 mei of 3 september

Kijk hier voor meer informatie en reserveren

 

Training ‘Leer van de kunstenaar! Hoe creativiteit je helpt om je (werkende) leven vorm te geven:

Museum De Lakenhal: 14 september of 16 november

Mail voor meer informatie en reserveren

 

Creative Lab Sessions voor professionals:

> ‘Ontdek je Creatieve Identiteit’ 2 vrijdagen

> ‘Creative Branding’ 2 vrijdagen

Heb je een creatief beroep en merk je dat je een volgende stap wil maken. Heb je altijd alleen in opdracht gewerkt en nooit iets gecreëerd vanuit je eigen creatieve stem?

In deze Creative Lab sessies geef je vorm aan je eigen professionele creatieve koers. Je ontdekt jouw onderliggende thema’s, jouw vormtaal en welk materiaal daarbij past.

Wil je je creatieve projecten ook op de markt brengen? Hoe vertaal je je creatieve identiteit naar een merk? 

In deze Creative Lab sessies vertaal je je creatieve identiteit naar kernwaarden en de grafische visualisatie daarvan. Dit kan je gebruiken als basis bij alle mogelijke communicatie tools.

De Creative Lab sessies organiseer ik samen met grafisch vormgever Heidi Smets van Cobo&Co. Ze vinden plaatsen in Amsterdam. Binnenkort komen de data online.

Je kunt mij alvast mailen voor meer informatie of voorinschrijving.

Eerdere deelnemers:

‘Het voelt alsof het een nieuw hoofdstuk is. Het geeft rust, inspiratie en vertrouwen. Het voelt rijker en maakt mij nieuwsgierig naar meer ontplooiing op dit gebied. Je begreep echt waar ik het over had. Je neemt de tijd, luistert, geeft nieuw inzicht en durft te zeggen’ Gina

‘Door het proces dat je mij hebt laten doorlopen ben ik erachter gekomen dat ik creatief ben en kan vertrouwen op mijn eigen ingevingen. Ik vind je begeleiding hierin fijn. Je hebt voor iedereen tijd, vindt niets raar en je hebt altijd een inspirerend verhaal of bijpassende kunstenaar paraat’ Gijs

‘De Nature Quest vond ik iets ongelooflijks…..die stilte en het leggen van verbanden vond ik interessant. De begeleiding vond ik prettig. Ook knap hoe je iedereen zijn eigen weg laat zoeken, zonder daarin te sturen. Je loopt echt mee.’ Maaike

‘Ik ben me bewust geworden dat ik zelf kan zoeken naar dingen die mij inspireren. En dat ik daar zelf wat mee kan. De ruimte die je geeft om zelfsturing te kunnen geven vind ik echt fijn, zeker bij het maken.’ Hanne

 

OVER MARGOT

Mijn missie is het verbinden van mensen en creatie. Als kunstenaar, ontwerper en creative coach. Rootfolk is mijn homebase.

Rootfolk creëert, inspireert en verbindt, met de schoonheid en wijsheid van de natuur als uitgangspunt. Zij doet dit door het creëren en delen van visuele verhalen uit de natuur in keramiek en het begeleiden van mensen bij het onderzoeken van hun creatieve natuur.

Rootfolk ontwikkelt en organiseert retraites, lezingen en lesprogramma’s. Inzicht in je eigen creatieve proces staat hierbij centraal.

Lees meer over mijn achtergrond bij about