Rootfolk Bomen2Margot Kat RootfolkVilla Hoorneboeg 4IMG_4759Inspiratie 2

School of Creativity

Rootfolk ontwikkelt en organiseert cursussen, retraites en lezingen. Inzicht in je eigen creatieve proces staat hierbij centraal.

Nieuwsgierig naar je creativiteit?

In de 2-daagse cursus ‘Je Creatieve Identiteit’ geef je vorm aan je eigen creatieve koers.

Stap voor stap leer je hoe creativiteit werkt en hoe je daarin je eigen weg kunt vinden. Wijsheid uit de natuur, onderzoek over creativiteit, mijn eigen ervaring en ontwikkelde methodiek geven je daarbij houvast. De cursus is een combinatie van kennisoverdracht, oefeningen, thuisopdrachten en coaching.

De eerste dag staan loslaten, verkennen en het ontdekken van je eigen thema’s, stijlelementen en medium centraal. Op de tweede dag ga je ideeën bedenken, ontwerpen en maken. Daarnaast krijg je thuisopdrachten. Na afloop van de cursus weet je welke creatieve koers je wil varen.

Locatie & data

De cursus vindt plaats op Buitenplaats de Hoorneboeg, een inspirerend landgoed bij Hilversum met eigen bos, heidevelden, oude paden en een magische heuvel. Thee, koffie en lunch wordt verzorgd door ‘Bij de Tuinman’, een vegetarisch farm-to-table restaurant met een eigen moestuin.

De cursus vindt plaats op 2 dagen in het weekend, met een tussenpoos van 2 weken. De eerste cursusdata voor 2021 zijn:

zo 14 & za 27 maart 2021  óf  za 22 mei & za 5 juni 2021

Wil je je eigen creatieve proces leren kennen en zelf vormgeven? Privé of professioneel? Dan past deze cursus bij jou. Neem hier contact op met Margot voor aanvullende informatie.

Over Margot

Mijn missie is het verbinden van mensen en creatie. Als kunstenaar, ontwerper en creative coach. Rootfolk is mijn homebase.

Rootfolk creëert, inspireert en verbindt, met de schoonheid en wijsheid van de natuur als uitgangspunt. Zij doet dit door het creëren en delen van visuele verhalen uit de natuur in keramiek en het begeleiden van mensen bij het onderzoeken van hun creatieve natuur.

Lees meer over mijn achtergrond bij about

Verder bij de School of Creativity

Creative Branding

Wil je creatieve projecten op de markt brengen? Dan kun je de (vervolg)cursus Creative Branding volgen. Hoe vertaal je je creatieve identiteit naar een merk? In deze cursus stel je een brandbook samen waarin je je identiteit uitdrukt in kernwaarden en de visualisatie daarvan. Dit brandbook is te gebruiken als basis bij het inzetten van alle mogelijke communicatie tools.

Hogescholen en bedrijven

De cursussen en retraites kunnen op maat worden gemaakt voor studenten en innovatie/change programma’s bij bedrijven en andere organisaties.

Lezingen

In op maat gemaakte lezingen vertelt kunstenaar Margot Kat over de manier waarop zij tot nieuw werk komt. Loslaten, open stellen, verbeelden en associëren zijn onderdeel van dat proces. Verblijven in de natuur speelt hierbij een belangrijke rol. De sessie biedt inzicht in hoe een creatief proces verloopt en biedt inspiratie voor innovatie- en veranderingsprocessen.
Neem hier contact op voor meer informatie.