IMG_4759img_6445Rootfolk1IMG_5333

School of Creative Essence

Rootfolk ontwikkelt en organiseert cursussen, retraites en lezingen. Inzicht in je eigen creatieve proces staat hierbij centraal.

Cursus ‘Je creatieve identiteit’

Wie ben jij als creatief persoon? Wat wil je ‘vertellen’ en hoe druk je dat uit?

Wil je verbinden met je creatieve essentie en dat overbrengen naar creaties met een duidelijk eigen ‘signatuur’?

Wil je iets maken, maar je weet niet wat en hoe te beginnen?

In deze 2-daagse cursus onderzoek je intensief wat je inspireert en motiveert. Stap voor stap breng je helderheid in je eigen creatieve verhaal, ideeën en ontwerpen en maak je hiermee een praktische start. Tijdens dit creatieve proces spelen de natuur, waarnemingsoefeningen en reflectie een belangrijke rol.

Het doel is je eigen creatieve proces te leren kennen en ontwikkelen. Welke thema’s passen bij jou, welk ‘verhaal’ wil je vertellen, welke vormtaal past bij jou en welke proces doorloop je om te komen waar je wil zijn?

Locatie & data

De cursus vindt plaats in en om het Bos-Atelier van Buitenplaats de Hoorneboeg, een prachtig landgoed bij Hilversum met eigen bos, heidevelden, oude paden en een magische heuvel. Thee, koffie en lunch wordt verzorgd door ‘Bij de Tuinman’, een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin. Bij de Hoorneboeg is alle ruimte om je te verbinden met de natuur en je creatieve essentie.

De cursus vindt plaats op 2 zaterdagen, met een tussenpoos van 2 weken. De eerste cursusdata voor 2021 zijn:

13 & 27 maart 2021  óf  22 mei & 5 juni 2021

Neem hier contact op met Margot voor aanvullende informatie.

Over Margot

Mijn missie is het verbinden van mensen en creatie. Als kunstenaar, ontwerper en creative coach. Rootfolk is mijn homebase.

Rootfolk creëert, inspireert en verbindt, met de schoonheid en wijsheid van de natuur als uitgangspunt. Zij doet dit door het creëren en delen van visuele verhalen uit de natuur in keramiek en het begeleiden van mensen bij het onderzoeken van hun creatieve natuur.

Lees meer over mijn achtergrond bij about

Verder bij de School of Creative Essence

Creative Branding

Wil je creatieve projecten op de markt brengen? Dan kun je de (vervolg)cursus Creative Branding volgen. Hoe vertaal je je creatieve identiteit naar een merk? In deze cursus stel je een brandbook samen waarin je je identiteit uitdrukt in kernwaarden en de visualisatie daarvan. Dit brandbook is te gebruiken als basis bij het inzetten van alle mogelijke communicatie tools.

Hogescholen en bedrijven

De cursussen en retraites kunnen op maat worden gemaakt voor studenten en innovatie/change programma’s bij bedrijven en andere organisaties.

Lezingen

In op maat gemaakte lezingen vertelt kunstenaar Margot Kat over de manier waarop zij tot nieuw werk komt. Loslaten, open stellen, verbeelden en associëren zijn onderdeel van dat proces. Verblijven in de natuur speelt hierbij een belangrijke rol. De sessie biedt inzicht in hoe een creatief proces verloopt en biedt inspiratie voor innovatie- en veranderingsprocessen.
Neem hier contact op voor meer informatie.